AJANKOHTAISTA
                                                                                      
 
Keittiöremontti Jyväskylä
Blogi

Blogi

Torstai, Syyskuu 11, 2014, 00:21 | Ei kommentteja »
Teemme paljon keittiön uudistuksia. Usein aluksi pohditaan, säilytetäänkö vanhat rungot, ehkä myös hyvänä säilynyt laatoitus. Taloudelliset ja ekologiset seikat puoltavat vanhan säilyttämistä, käytännöllisyys ja värimaailma (etenkin laatoituksessa) taas innostavat laajentamaan remonttia ovenvaihtoa pidemmälle. Välillä suunnittelussa edetään vaiheeseen, jolloin huomataan vain muutaman seinäkaapin jäävän alkuperäisestä suunnitelmasta. Mutta ei toki läheskään aina.
 Usein vaihdetaan pelkät ovet saranoineen, joskus jopa vain pelkät ovet. Laatikostomekanismit menevät usein uusiksi, niiden asentaminen vanhoihin runkoihin käy vaivattomasti hyvien apuvälineiden avulla. 
 Tasot vaihdetaan usein kuluneisuuden ja turpoamisen vuoksi. Samalla on hyvä miettiä uunin ja liesitason vaihtoa kalustesijoitteisiin. Niihin löytyy useita vaihtoehtoja. 
 Välitila jää usein viimeiseksi mietinnän kohteeksi. Ajatellaan, että katsotaan miltä se näyttää remontin jälkeen... ei se aina näytä kovin hyvin istuvalta uusien ovien ja tasojen värimaailmaan. Eli laatoitus uusitaan, tai korvataan vältilalevyllä/ lasilla ja tapetilla. 
 Eikä se tietysti näin helppoa ole. On mietittävä pistorasiat, valaistus ym. Mutta jos perusasiat ovat kunnossa, keittiön osittainen uudistus on usein hyvä ja monesti se paras ratkaisu!
 
 

Maanantai, Elokuu 18, 2014, 17:14 | Ei kommentteja »

Keskiviikko, Tammikuu 29, 2014, 19:43 | Ei kommentteja »
Minulta kysyttiin mielipidettä vetimen väristä: Otanko kiiltävään oveen kiiltävän vetimen ja mattaoveen mattapintaisen vetimen? 

 Oli pakko rueta katsomaan mitä on tehty; Monissa kohteissa kiiltävässä ovessa on alumiininen reelinkivedin. Pinnan kiiltoaste on lähinnä siis omasta mausta kiinni, tai jos haluaa vetimen värin olevan linjassa kodinkoneiden kanssa, voi yrittää valita samanväriset vetimet. Yrittää, sillä rst-kodinkoneissakin voi olla mattapintainen vedin :)
Tärkeintä on mielestäni hahmottaa vetimien antama ilme/ vetimien luoma tyyli. Pitkät vetimet antavat keittiölle oman tyylinsä. Näitä pitkiä ns reelinkivetimiä valittaessa täytyy muistaa seuraavat asiat: väärin asennettuina ja valittuina vetimet kolhivat muita kalusteita ovea avattaessa. Pitkät vetimet myös" täyttävät" tilaa, joten avaraa tunnelmaa haluavalle pienessä keittiössä suosittelen siroja vetimiä.
 Vetimien suuntaa miettiessä kannattaa miettiä etukäteen kaikki ovet, komerot,vitriinit, laatikostot, kulmakaapit. Vaakaan asennettu vedin on suosituin, mutta joissain tapauksissa pystyyn asennettuna vetimet antavat mukavan ilmeen.

Vetimettömistä ratkaisuista seuraavassa kirjoituksessa.

Maanantai, Joulukuu 9, 2013, 22:06 | Ei kommentteja »
Tuulettimen valinta on riippuvainen monesta tekijästä. Tarvitaanko tuuletin, jossa on huippuimurin ohjaus ym. Kerrostaloihin laitetaan usein pelkkä kupu ilman ohjausta, koska ilmanvaihtoa ohjataan taloyhtiön ilmastointihuoneesta. 
 Suunnittelussa otan lähtökohdaksi asiakkaan toiveen. Tämän jälkeen kartoitetaan vaihtoehdot eri valmistajien malleista. Joskus suurien muutosten yhteydessä poistoa tuulettimelta on hankala toteuttaa. Silloin voidaan turvautua aktiivihiilisuodattimeen. Tässä ratkaisussa muun ilmanvaihdon toimivuus korostuu.

Kuvan tuuletin asennetaan yläkaappiin. Tämä ratkaisu sopii "olohuonemaisiin" keittiöihin.Lauantai, Marraskuu 30, 2013, 23:53 | Ei kommentteja »
Usein ovia valittaessa valinta tehdään eri valkoisen sävyjen ja kiiltoasteiden kesken. Valkoinen ovi onkin varma valinta. Välillä olen ajatellut vetimettömän valkoisen oven olevan tylsä valinta. Kuitenkin sisustamisen jälkeen ratkaisu on osoittautunut tyylikkääksi. 
 Harvoin lopputulos on tylsä. Tilaa on helppo sisustaa harkituilla irtokalusteilla ja keittiön lisävarusteilla. 

 

Copyright (c)2010 Kodin Teemakaluste