AJANKOHTAISTA
                                                                                      
 
Keittiöremontti Jyväskylä

Blogi

Maanantai, Elokuu 18, 2014, 17:14

Vuoden 2014 asuntomessut Jyväskylässä vahvistivat käsitystäni tämän hetken trendistä. Moni oli halunnut  ns vetimettömät ovet. Monet keittiöt avautuvat suurempaan oleskelutilaan ja keittiön tyylin pitäisi istua sisustukseen ja arkkitehtuuriin.  
 Vetimettömyydellä haetaan usein yksinkertaisia linjoja ja eleettömyyttä. Samalla kuitenkin haasteita tuovat esim integroidun astianpesukoneen käyttömukavuus. Vedinurallisissa ovissa on eroja, eikä monestakaan saa kunnon otetta jolloin sormivoimat ovat koetuksella. 
 Myös ovien avautumissuunnat yllättävät, ja saranapuolelta sisään yrittävä joutuu tekemään työn "toiseen kertaan". Tämä ei tietysti tutussa ympäristössä ole ongelma, mutta itseäni hieman ärsyttävä piirre.
 Vielä sen verran moitittavaa ennen kehuja, että pomppusalvoilla olevat ratkaisut eivät ole kovin toimivia. Ainakin niihin pitää tottua. 
 Parhaimmillaan vetimettömyys on kuitenkin kaunista. Vediurallisilla ovilla ja hyvällä suunnittelulla kokonaisuus voi olla levollinen ja käytännöllinen. Silloin ylimääräiset ovet on karsittu pois ja kaikki on loogista/yksinkertaista  ja tarkkaan mietittyä.   
 Yksi yläkaappehin sopiva ratkaisu on runkoa pidempi ovi, jolloin oven alareunasta saa hyvän otteen. Ratkaisuja riittää, joten tiivistyksenä voi todeta, että vetimettömät ratkaisut kannattaa suunnitella ja pyöritellä riittävän hyvin onnistuneen kokonaisuuden luomiseksi. 

Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät

Copyright (c)2010 Kodin Teemakaluste